Brazil Santos NY 2/3, Scr. 17/18

Jedna z nejoblíbenějších káv, známá svou sladkou, jemnou chutí s vůní oříšků a nízkou aciditou. S oblibou ji říkáme „vděčná káva“. Chutná totiž všem - jak ostříleným kávomilům, tak lidem, kteří se ve světě výběrové kávy teprve rozkoukávají. Vhodná pro přípravu v kávovaru, mokka konvičce, překapávači, ale i na klasického českého Turka.

Chcete kávu namlít?
Hmotnost
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
164 Kč 228 Kč 308 Kč 629 Kč 164 Kč 228 Kč 308 Kč 629 Kč 164 Kč 228 Kč 308 Kč 629 Kč 164 Kč 228 Kč 308 Kč 629 Kč 164 Kč 228 Kč 308 Kč 629 Kč 164 Kč 228 Kč 308 Kč 629 Kč od 164 Kč
Dostupnost: Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Možnosti doručení
Kód: 61/522 61/523 61/524 61/1KG9 61/504 61/505 61/506 61/1KG3 61/507 61/508 61/509 61/1KG4 61/510 61/511 61/512 61/1KG5 61/513 61/514 61/515 61/1KG6 61/516 61/517 61/518 61/1KG7 Zvolte variantu
Brazil Santos NY 2/3, Scr. 17/18

Detailní popis produktu

Stát: Brazílie
Region: Santos
Nadmořská výška: 700 - 1300 m n. m.
Sklizeň: květen - srpen

Klasická Brazilská Santos káva je sladká, jemná a velice příjemná.

Tento konkrétní druh je nadstandardní káva, která se zpracovává suchým procesem. Po sklizni se káva suší v třešních, díky čemuž usušená kávová zrna získávají jemně nasládlou chuť, kterou si sebou nesou i do šálku uvařené kávy.

Velikost zrn 17/18 má konzistentnější chuť bez pronikavých ovocných příchutí, které se mohou objevit u menších a nedozrálých zrn.

Obchodní název "Santos" káva převzala podle názvu přístavu odkud je už tradičně
expedována.

Brazil Santos NY 2/3 je nositelem tří řádů určujících jeho kvalitu:
-NY (New York): třída určená dle standardů New Yorské Green Coffee Association.

-2/3 odkazuje na počet povolených defektů na celou dávku: maximálně devět sekundárních defektů a ani jeden primární.

-17/18 se vztahuje k velikosti zrn. Tato zrna jsou větší než méně kvalitní zrna 14/16. Obecně platí, že čím větší zrna, tím vyšší kvalita.

Doplňkové parametry

Kategorie: Espresso roast
Acidita: Nízká
Tělo: Střední
Pražení: Espresso
Aroma: Karamelové
Chuť: Sladká s tóny oříškové čokolády