Ethiopia Sidamo Washed Gr.2

 

Pokud hledáte kávu, která vás potěší svou jemnou chutí a výraznými ovocnými tóny, určitě doporučujeme vyzkoušet Etiopii Sidamo Washed. 

Metoda Washed která dostala své jméno podle postupu, kdy se kávové boby umyjí před fermentací, aby se odstranila měkká slupka a zbytky kávových bobů, výrazně ovlivňuje chuť kávy a dodává kávě jasnou a čistou chuť, která je výraznější než u naturálních káv.

Výsledkem je, že Etiopie Sidamo Washed je jednou z nejlepších káv na světě a má širokou škálu fanoušků, kteří ji milují pro její jemnou a komplexní chuť. 

Doporučujeme na V60,Chemex či Aeropress 

Chcete kávu namlít?
Hmotnost
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
206 Kč 276 Kč 453 Kč 859 Kč 206 Kč 276 Kč 453 Kč 859 Kč 206 Kč 276 Kč 453 Kč 859 Kč 206 Kč 276 Kč 453 Kč 859 Kč 206 Kč 276 Kč 453 Kč 859 Kč 206 Kč 276 Kč 453 Kč 859 Kč od 206 Kč
Dostupnost: Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Možnosti doručení
Kód: 139/158 139/258 139/508 139/1KG9 139/152 139/252 139/502 139/1KG3 139/153 139/253 139/503 139/1KG4 139/154 139/254 139/504 139/1KG5 139/155 139/255 139/505 139/1KG6 139/156 139/256 139/506 139/1KG7 Zvolte variantu
Ethiopia Sidamo Washed Gr.2

Detailní popis produktu

Poznámky:

Stát: Etiopie
Region: Sidamo
Nadmořská výška: 1 600 – 1 900 m n m.
Odrůda: Heirloom Varietals
Sklizeň: říjen - prosinec
Zpracování: mokré

Popis:

Tento typ se pěstuje v oblasti Sidamo, jižně od hlavního města Addis Abeby. Je to nejjižnější a nejproduktivnější provincie v zemi. Oblast je dobře známá tím, že má ideální klimatické podmínky pro pěstování kávy.

To vše je způsobeno vysokými nadmořskými výškami mezi 1 600 – 1 900 metry, rozsáhlými dešťovými srážkami, optimální teplotou a bohatou půdou.

Washed Sidamos je typická vysoce kvalitní káva s jedinečnými příchutěmi, jako je sladká citronová a květinová, a ideální rovnováhou mezi kyselostí a tělem. Někdy je tento typ srovnán s kávou z oblasti Yirgacheffe.

U etiopských káv Grade 2 znamená, že se káva zpracována mokrým procesem. Rozdíl mezi stupněm 1 a 2 je také definován počtem viditelných defektů v přípravku. Pokud má káva klasifikaci stupně 1, má 0 - 3 vady a to je vzácné. Káva ze stupně 2 umožňuje 4 - 12 vad. Kávy zpracované mokrým procesem jsou více konzistentní, než kávy zpracované suchým procesem.

Doplňkové parametry

Kategorie: Filtr roast
Acidita: Výraznější
Tělo: Střední
Pražení: Filtr
Aroma: Květin a citrusů
Chuť: Čajových lístků a citrusů