India Arabica Monsooned Malabar AA

Káva India Monsooned Malabar vyniká zemitými tóny s nádechem tabáku, koření a čokolády. Patří mezi nejlepší a nejkvalitnější kávy z Indie a potěší milovníky výrazné kávovové chuti s nízkou aciditou. 

Chcete kávu namlít?
Hmotnost
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
194 Kč 264 Kč 427 Kč 807 Kč 194 Kč 264 Kč 427 Kč 807 Kč 194 Kč 264 Kč 427 Kč 807 Kč 194 Kč 264 Kč 427 Kč 807 Kč 194 Kč 264 Kč 427 Kč 807 Kč 194 Kč 264 Kč 427 Kč 807 Kč od 194 Kč
Dostupnost: Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Možnosti doručení
Kód: 79/158 79/258 79/508 79/1KG9 79/152 79/252 79/502 79/1KG3 79/153 79/253 79/503 79/1KG4 79/154 79/254 79/504 79/1KG5 79/155 79/255 79/505 79/1KG6 79/156 79/256 79/506 79/1KG7 Zvolte variantu
India Arabica Monsooned Malabar AA

Detailní popis produktu

Poznámky: 

Země: Indie

Region: Malabar

Nadmořská výška: 1 100 – 1 200 metrů

Odrůda: Kents, S.795, Catimor, Selection 9

Období sklizně: říjen - únor

Zpracování: monzunování

Popis:

Indie je producentem a vývozcem vysoce kvalitních kávových zrn již více než 150 let. Dnes je Indie pátým největším producentem kávy na světě.

Barva, tvar a velikost zrna, jakož i jejich vůně a chuť jsou výsledkem speciálního zpracování po sklizni. Indická káva byla historicky zasílána do Evropy ve dřevěných lodích, kterým tato cesta kolem Afriky trvala čtyři až šest měsíců. Když se káva dostala do Evropy, její barva se změnila ze světle zelené na zlatou a zároveň zmizela její původní kyselost. Tento tzv. "monzunovácí" proces byl později systematicky replikován v Indii s cílem dosáhnout chuť, kterou káva získala během historické plavby z Indie do evropských přístavů.

Monzunovácí proces dnes spočívá ve vystavení přírodních kávových bobů vlhkému monzunovému větru na cihlovém nebo betonovém podlaží. Tento proces probíhá na západním pobřeží Indie a využívá větrů z Arabského moře v monzunovém období monzunových červen až září.

Zpracování začíná nejkvalitnějšími zelenými zrny, které již byly zpracovány suchým způsobem. Aby se vyrovnala absorpce vlhkosti, jsou zrna často a pravidelně prohrabávána. Na konci monzunové sezóny se tato káva nasype do žoků, které se převezou do suché oblasti, kde může být dlouhodobě skladována. V tomto procesu, který trvá 12-16 týdnů zrna vstřebávají vlhkost, čímž až dvakrát zvětší svoji původní velikost a zároveň změní barvu od světle zelené až po zlatavě hnědou. Konečným výsledkem je káva, pro kterou je typické kořeněné aroma a chuť. 

Doplňkové parametry

Kategorie: Espresso roast
Acidita: Nízká
Tělo: Střední
Pražení: Espresso/filtr
Aroma: Kořeněné
Chuť: Kořeněná, zemitá, s tóny hořkých mandlí