Colombia DECAFF CO2
Káva Colombia Decaf CO2 má bohatou chuť a vůni. Zanechává dlouhou a příjemnou dochuť. K odstranění kofeinu ze zrn se používá ekologická metoda využívající oxid uhličitý. Kávová zrna jsou předpařena a umístěna do nádoby s oxidem uhličitým pod vysokým tlakem. Po normalizaci tlaku se CO2 odpaří a kofein se oddělí filtrací.
Díky naší pražičce Giesen a víceúrovňovému monitoringu je pražení konzistentní a umíme ho přizpůsobit chutím zákazníka.
Detailní popis produktu
Poznámky:
Země: Kolumbie
Region: různé oblasti Kolumbii
Nadmořská výška:1 200 - 2 000 m. n.m.
Druhy arabiky: Caturra, Typica, Bourbon
Sklizeň: září - prosinec
Zpracování: mokrý proces s následným sušením na slunci
Popis:
Kolumbie je druhým největším světovým výrobcem kávy.
Na rozdíl od většiny bezkofeinových káv, která jsou zbavována kofeinu doposud standardně používaným chemickým procesem prostřednictvím metylchloridu se u této kávy využívá v Německu vyvinuté CO2 metody, která pomocí ve vodě stlačeného oxidu a aktivního uhlí odstraní ze zelených zrn až 99,5% kofeinu. Oxid uhličitý selektivně přitahuje kofein, zatímco ponechává bílkoviny a sacharidy zcela nedotčené, takže káva si zachovává všechny své původní charakteristiky.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Espresso roast |
---|---|
Acidita: | Výraznější |
Tělo: | Plné |
Pražení: | Espresso |
Aroma: | Karamelové |
Chuť: | Čokoládová s jemnými ovocnými tóny |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.